Міжнародний день театру

27 березня відзначають своє професійне свято всі працівники театру, а разом з ними мільйони небайдужих глядачів. День театру щорічно відзначають в усьому світі з 1961 року після відповідного рішення на IX конгресі Міжнародного інституту театру при ЮНЕСКО.

У Міжнародний день театру вітаємо всіх, чиє життя нерозривно пов’язане з мистецтвом, хто силою свого таланту розкриває в людях їх найкращі якості, вчить вічним істинам добра і краси.

День театру — це свято всіх працівників театру, а не тільки акторів, адже «театр починається з вішалки». Тут немає другорядних професій, тому цей день відзначають також режисери-постановники, продюсери, звукоінженери, сценаристи, світлотехніки, гардеробники та білетери.


Послання до Всесвітнього дня театру 2021 (pdf)

Послання до Всесвітнього дня театру 2021 – 27 березня

Автор Повідомлення: Хелен МІРРЕН, Великобританія Актриса сцени, екрану та телебачення
 

«Це був дуже складний час для виконавчих мистецтв, і багато акторів, техніків, працівників майстерень вели і ведуть боротьбу в і так незахищеній професії.

  Можливо їх здатність пережити цю пандемію з дотепністю і сміливістю зародилась саме від цієї незахищеності.  У цих нових обставинах, їх уява знайшла втілення в винахідливих, розважальних,  хвилюючих способах коммунікаціі, звичайно, багато в чому завдяки інтернету.

  Люді розповідали один одному історії з часів появи людства на  цій планеті. Прекрасна театральна культура буде жити, поки ми тут.

Творчий   імпульс письменників, дизайнерів, танцюристів, співаків, акторів, музикантів, режисерів ніколи не буде задушений і в найближчому майбутньому знову буде процвітати з новою енергією і новим розумінням світу, в якому ми живем.

Я не можу цього дочекатися!  

Переклад Ксенії Федоришин

Біографія Хелен Міррен, Великобританія.(pdf)