“Веснянки перемоги” – театральна терапія для дітей ВПО.

Проект “Веснянки перемоги” передбачає  проведення акторський тренінгів та майстер-класів для творчих дітей ВПО віком від 9 до 15 років. Протягом 2-х місяців учасники проекту зможуть займатися з професійними акторами театру “Воскресіння” та отримати досвід акторської майстерності, елементів циркового мистецтва, фізик театру та вокалу. Це буде спільна праця дітей та професійних акторів. В кінцевому результаті буде створена вистава “Веснянки перемоги” за участі акторів театру і дітей (учасників проекту), яка буде представлена на сцені театру “Воскресіння”. Вистава матиме українську тематику, в основу ляжуть обрядові пісні – веснянки. У виставі буде поєднано вокальну, акторські майстерність та фізик театр, що дасть можливість дітям розкрити себе в різних театральних жанрах.

Веснянки – це пісні, які були символом початку нового періоду. Для українців веснянки стали закликом до відновлення та переродження. Переважна більшість веснянок – це драматизована гра з окремими ролями, які покликані були розбудити позитивну енергію, підняти настрій і святкувати перемогу добра над злом.  Веснянки – є унікальним скарбом, який акумулював величезний фольклорний пласт знань наших пращурів. Тому, ми вважаємо, що робота над такою темою є надзвичайно актуальною в наш час, в той час коли ворог намагається знищити нашу культуру, ми покажемо її дітям у всій красі, підсилимо віру в нашу Перемогу, в мирне та світле майбутнє та заклик, що зло завжди буде переможеним.

Під час реалізації проекту діти здобудуть навички акторської майстерності, навчаться керувати своїми емоціями, поважати себе та партнера по сцені.

Наш театр окрім сценічних вистав, має не аби який досвід роботи на вулиці та в жанрі фізик театру, де емоції можна виразити без слів. Тому ми впевнені, що зможемо адаптувати виставу “Веснянки перемоги” в такий спосіб, щоб всі діти почували себе комфортно та впевнено на сцені разом з професійними акторами.

Наш проект спрямований на підтримку культурного розвитку дітей ВПО, на підтримку духу боротьби України за свободу, на підтримку та розвиток українських традицій.

.

Зареєструватись на участь можна заповнивши анкету https://forms.gle/uUHnuhqT1RNwNB2z5

Вік учасників поєкту: 9-15 років.

IZOLYATSIA. Platform for Cultural Initiatives.

European Union in Ukraine

Проект відбувається за підтримки #ZMINA_2_0 “Субгранти для культурних проєктів” фонду ІЗОЛЯЦІЯ за фінансової підтримки Європейського Союзу. Зміст публікації є виключною відповідальністю Львівського академічного духовного театру «Воскресіння» і не обов’язково відображає позицію Європейського Союзу.