“Сни за кобзарем” у Молдові, Польщі та Литві.

Наступний тиждень обіцяє бути надзвичайно насиченим для нашої театральної трупи. Ми вирушаємо в турне з фестивальними зупинками в Кишиневі, Ломжі та Солечниках.

У понеділок, 29 травня, ми виступимо на площі перед Національним театром опери та балету в столиці Молдови, перед глядачами 13-го Міжнародного фестивалю виконавських мистецтв BITEI 2023

Організований Національним театром імені Ежена Іонеско, фестиваль BITEI 2023 об’єднує театри з Молдови, Румунії, Італії, Китаю, Іспанії, Польщі, Кореї, Грузії, Японії, а з України – театр “Воскресіння”. Фестиваль, на якому буде представлено 18 театральних вистав, триватиме до 4 червня 2023 року. (повна програма фестивалю тут)

З Кишинева колектив, який виконує “Сни за кобзарем”, вирушить до гостинної Ломжі, яка завдяки Театру ляльок і актора з 1987 року приймає учасників Міжнародного театрального фестивалю “Валіза”. Темою 36-го фестивалю, оголошує директор театру і фестивалю Ярослав Антонюк, є “Театр говорить…”! У рамках цього формулювання будуть представлені вистави, небайдужі до змін, що відбуваються в новій реальності, і ті, що відкриті до інших культур, естетики, створені в Боснії і Герцеговині, Канаді, Болгарії, Франції, Словенії, Грузії та Польщі. Наш виступ відбудеться 2 червня на площі Старого ринку в Ломжі о 21.00.

Часу на відпочинок немає, адже 3 червня о 10 годині вечора в Муніципальному парку міста Шальчінінкай, Литва, ми зустрінемося з нашими друзями з Культурного центру Шальчінінкайського регіонального уряду, які організовують черговий Міжнародний фестиваль вуличних театрів. Цього року в ньому візьмуть участь колективи з Литви, Польщі, Болгарії та України. Ми відвідуємо Шальчінінкай вже в ювілейний раз і завжди отримуємо надзвичайно теплий прийом. Ми не сумніваємося, що вистава, показана під час війни в Україні, стане джерелом глибоких роздумів