ЧУДОВА МІС ЕДЛІНА ПАМ’ЯТНУЄ НАС І ДОПОМАГАЄ

Останнім часом кожне слово подяки на адресу людей, які нам допомагають, приходить зі сльозами вдячності. 27 лютого цього року в Єдліні Здруй (Польща) мер Лешек Орпель запросив мешканців на площу Свободи з проханням: «Допоможемо театру «Воскресіння». Будьмо разом з Україною». І коли звуки гімнів Польщі та України, зібраних навколо символу трьох стовпів влади, стихли, жителі міста на імена акторів театру, названі мером, голосно відповіли: «Ми з тобою!” На тлі синьо-жовтих кольорів, які прикрашають стіни Ратуші, збір подарунків та коштів (пожертвувано 8200 злотих) став актом солідарності та підтримки, а жителі Єдліни підтвердили, що вони люди з великим серцем МИ ДЯКУЄМО ВАМ!

Завдяки особистій участі мера Лешека Орпла, працівників Культурного центру в Єдліні-Здруй та його директора Веслава Заласа, отримані ліжка, матраци, ковдри, спальні мішки, постільна білизна, теплий одяг, ліки, їжа, напої та інші необхідні речі вирушили 2 березня з Єдліни Здруй до Львова . Рано вранці, 4 березня, у театрі «Воскресіння» збирали подарунки з Єдліни. Вони обслуговуватимуть не лише театральних працівників, а й біженців зі Сходу України, які знайдуть тихе місце для проживання в театрі, догляду та харчування.

Ми отримали бурхливі оплески після вистав, представлених у минулому в Єдліні Здруй. Вони були для нас джерелом радісного задоволення. Сьогодні ми залишаємося у Львові з великою вдячністю і мріємо, що цього року ми зможемо вклонитися глядачам Єдліної Здруй.